Un centenar de persones participen en la II Jornada d'Òmnies Lleida

El passat 30 octubre de 2017 dos Punts Òmnia de Lleida, el Punt Òmnia Casal Cívic Lleida-A. V. Joan Carles i el Punt Òmnia Associació de Veïns Pius XII-Germanor, han organitzat la segona edició de la Jornada d'Òmnies Lleida, una diada que va tenir molt bona acollida en la seva primera edició, el 2016, i que enguany ha aconseguit quasi doblar la participació dels usuaris i usuàries, per passar de 60 participants a un centenar de persones assistents.

La II Jornada d'Òmnies Lleida, que s’ha desenvolupat durant tot el matí i la tarda del dia 30, ha aconseguit portar a les instal·lacions dels Punts Òmnia participants que han pogut aprendre a fer servir la xarxa social Instagram i a despertar la seva creativitat amb pintures acríl·liques, entre d'altres activitats. L'intercanvi d’usuaris entre ambdós punts Òmnia, un dels principals objectius de la jornada, ha estat més elevat que l'aconseguit en la I Jornada, i ha estat una trobada que ha facilitat la promoció del treball en xarxa i la implicació dels usuaris i usuàries en l'activitat regular dels Òmnia.

La trobada dels Òmnia Lleida (una proposta de la Federació d'Associacions de Veïns d'Habitatge Social de Catalunya (FAVBIC), entitat gestora dels punts òmnia participants) ha donat el tret de sortida a les 9,30 hores al Punt Òmnia Associació de Veïns Pius XII-Germanor amb un taller de pintura acrílica dirigit a usuaris i usuàries d'edat adulta (entre 40 i 80 anys). L'activitat, de dues hores de durada, ha reunit 19 participants que han pintat il·lustracions en un suport fusta i amb l'ajuda d'un voluntari del Punt Òmnia aficionat a la pintura. 

Posteriorment, la segona Jornada d'Òmnies Lleida ha comptat amb un taller d'iniciació a l'ús de l'Instagram, eminentment participat per dones de més de 60 anys. L'activitat, que ha reunit 15 persones, ha durat una hora i escaig i ha aportat les eines i recursos suficients per a poder començar a usar aquesta xarxa social a través de l'smartphone. Les persones assistents, doncs, han pogut descarregar-se l'aplicació des dels seus telèfons, i han pogut crear-se un compte propi i publicar la seva primera imatge.

De manera posterior, els usuaris i usuàries han pogut gaudir, a les 12,30 hores, de l'activitat més amena i cultural de la II Jornada d'Òmnies Lleida: una visita guiada i gratuïta per la Fundació Vallpalou de cultura contemporània. Un total de 9 persones (gent gran i participants de tallers de diversitat funcional) han pogut conèixer de primera mà la Fundació i han pogut fer un recorregut guiat per l'obra artística que acull l'exposició 'D'això, no me'n sé estar'.

Finalment, la II Jornada d'Òmnies Lleida ha conclòs amb un taller d'elaboració de polseres artesanals en què han assistit 15 persones, un taller de ball assistit per 14 usuaris i un segon taller d'iniciació a la xarxa social Instagram. Podeu veure les imatges de la jornada seguidament:

II Jornada Òmnies Lleida

La segona edició de les jornades ha consolidat l'èxit que va aconseguir la primera edició, i ha aconseguit més participació que la trobada de l'any anterior.