Per unes dades sobiranes als Punts Òmnia

09/04/2021 | 14:04
ciberseguretat

La darrera setmana va tenir lloc la càpsula formativa sobre frau digital a càrrec de Tomàs Moré de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Aquesta és la tercera sessió dins de la formació en ciberseguretat en la que estan participant 25 dinamitzadores i dinamitzadors. Una formació clau per garantir que la recollida de dades es faci sempre sota les màximes d'una societat digital segura. La formació es divideix en cinc blocs: identitat digital, protecció de dades, frau digital, seguretat amb dispositius i ús conscient i saludable; i compta amb la participació d'expertes d'Eticas Foundation, Priori Advocats i DonesTech. Els Punts Òmnia recullen dades de les persones participants per tal de poder portar a terme els diferents serveis oferts a la ciutadania i doncs, la protecció d'aquestes esdevé clau. Segons ISACA, s'enten per ciberseguretat la protecció d’actius d’informació mitjançant el tractament de les amenaces existents per a la informació que és processada, emmagatzemada i transportada per sistemes d’informació que es troben connectats amb Internet. Així doncs, ser coneixedores de la Regulació General de Protecció de Dades, dels nostres drets i deures, dels organismes als quals podem adreçar-nos en cas de situacions de vulneració i ser conscients del valor que tenen les nostres dades en el sistema de la informació ens aproparà a un horitzó de sobirania de la informació.

En aquest TedX, la Marta Peirano, periodista i activista per la sobirania tecnològica, ens parla sobre privacitat d'una forma molt clara i concisa. començant per fer-nos conscients de dos errors comuns que solem fer des del desconeixement: menyspreuar la quantitat d'informació que generem cada dia i despreciar-ne el seu valor.

En la propera càpsula formativa, DonesTech ens parlarà de seguretat amb dispositius; contrasenyes i autentificació, encriptació i Apps segures, entre d'altres.

Des de la Xarxa Òmnia vetllem per unes dades sobiranes i segures.

 

 

ciberseguretat
formació
Òmnia
25 dinamitzadores participen a la formació en seguretat digital