Vídeo de la Jornada Plans de Desenvolupament Comunitari

30/11/2009 | 13:11

El 19 de novembre, la Casa del Mar va acollir la Jornada Plans de Desenvolupament Comunitari 2009. L'eix principal en l'edició d'enguany va ser el paper i rol del voluntariat. Per aquest motiu, es va comptar amb la participació de persones i entitats de voluntaris que van compartir les seves experiències amb els assistents.

Els representants i tècnics de les entitats, presents a la jornada, van exposar la seva feina amb associacions de veïns, gent gran, joves, discapacitats o immigrants. L'objectiu de la jornada va ser guanyar eficiència i trobar ponts i lligams comuns entre aquests grups.

L'encarregat d'inaugurar la jornada va ser el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, que va voler reconèixer la importància de la tasca dels voluntaris i voluntàries. Com a mostra, Ausàs va recordar els convenis que el Departament de Governació, els ens locals i les entitats sense ànim de lucre van signar el passat mes de setembre. A continuació, podeu veure un vídeo-resum de la jornada.

Si el vídeo no es carrega, clica aquí per veure'l a Blip.tv

 A la tarda hi va haver una xerrada de la nostra Oficina de Dinamització sobre les bones pràctiques en el territori, oferint una visió global del treball desenvolupat pels PDC i el projecte Òmnia, mostra de la transversalitat dels projectes.

Els plans de desenvolupament comunitari (PDC) són una estratègia d'intervenció social i territorial mitjançant un procés participatiu conjunt de tots els agents implicats. Actualment, estan promoguts pel Departament de Governació i Administracions Públiques, amb la col·laboració dels ens locals i la ciutadania.

Jornada
vídeo
PDC