Vídeo: "Viatge al país dels blancs: lliçons apreses de l'experiència migratòria"

23/05/2019 | 10:05

El desembre de 2004 Ousman Umar va deixar Ghana, el seu país d'origen, per a agafar una pastera i viatjar fins a Europa. A partir d'aquell dia comença un periple de més de 5 anys en què Umar va passar moltes experiències properes a la mort que relata al seu llibre "Viatge al país dels blancs".

De la seva experiència vital com a immigrant provinent de l'Àfrica n'ha sortit aquest llibre, que posa les bases sobre el per què dels processos migratoris actuals: les injustícies, les desigualtats, la manca d'informació i la pobresa cròniques i volgudes pels països de l'anomenat "primer món".

Aquesta conferència d'Umar permet el coneixement traumàtic, en primera persona, dels processos migratoris: el risc, la por i la necessitat que pateixen les persones que decideixen deixar enrere casa seva per trobar un lloc millor. Així com també permet conèixer la realitat de les persones de l'Àfrica "negra" i les diferències entre el nord i el sud que existeixen a nivell internacional de la mà del seu testimoni. Podeu .

La conferència compta amb el testimoni d'Ousman Umar, qui amb 12 anys se'n va anar de Ghana i va arribar a Europa.