VI Jornada Posem en valor els sabers femenins

21/06/2017 | 14:06

El Departament d’Ensenyament conjuntament amb l’Institut Català de les Dones organitza, per sisè any consecutiu, la Jornada Posem en valor els saber femenins amb motiu del Dia Internacional de l'Educació no Sexista, una trobada que estarà dedicada a promoure aquests valors en l'àmbit de l'ensenyament.

La VI Jornada, que se celebrarà el proper 27 de juny a l'IES Milà i Fontanals de Barcelona (plaça de Josep Mª Folch i Torres, s/n) de 9 a 14h, servirà per a posar en comú els aspectes més rellevants en l’avanç cap a la igualtat de gènere en el sistema educatiu, així com l’intercanvi d’experiències coeducatives que es realitzen tant a nivell d’aula com de centre i comunitat educativa. Aquest any, la jornada està organitzada amb la finalitat de reflexionar sobre la necessitat de posar en valor els sabers femenins i els rols de les dones, oferint diferents mirades tant des de l’educació, com des d’altres professions o oficis on la dona té un paper molt important i moltes vegades invisibilitzat o poc valorat.

Els temes centrals a tractar seran: El valor dels sabers tradicionalment femenins des de l’ensenyament, amb una conferència inicial per part d’Amparo Tomé, llicenciada en Filologia anglesa i professora de sociologia a la UAB; reflexionar sobre els rols de les dones, la transmissió dels sabers femenins i el paper de l’educació, en una taula rodona formada per dones expertes representatives de diversos oficis tradicionalment considerats femenins; i l’intercanvi d’experiències coeducatives d’èxit en diversos centres educatius de Catalunya. 

La jornada està adreçada especialment als mestres d’infantil i primària, i també al professorat de secundària, i professorat d’ensenyaments post obligatoris i ensenyament d'adults. Podeu consultar el programa de la jornada clicant aquíinscriure-vos-hi clicant aquí.

La trobada posa en comú els aspectes més rellevants en l’avanç cap a la igualtat de gènere en el sistema educatiu.