Visita guiada al Museu Agbar: memòria històrica al Punt Òmnia Mowgli de Cornellà

El Punt Òmnia Centre Infantil i Juvenil (CIJ) Mowgli de Cornellà de Llobregat va visitar el Museu Agbar de les Aigües de Cornellà el passat 1 de desembre per conèixer l'interior de les instal·lacions d'un dels edificis més emblemàtics del municipi.

Una cinquantena de participants de més de 60 anys han assistit a la visita guiada de gairebé 4 hores de durada, que ha començat a quarts de 10 del matí a les portes de l'edifici i que ha permès mostrar als usuaris i usuàries tot l'interior del Museu, repartit en quatre instal·lacions principals: la recepció i bar; l'edifici Amargós i Samaranch, que acull l'exposició permanent del Museu i l'antiga sala de màquines; l'antic dipòsit circular, i els pous d'extracció d'aigua. Durant la visita, les guies del Museu de les Aigües han treballat la memòria històrica amb els usuaris i usuàries.

Al llarg d'una hora els han portat estris antics i moderns relacionats amb els usos de l'aigua que la societat ha fet servir al llarg dels anys: un safareig per rentar la roba, un càntir per a l'aigua de beure, per exemple. A més, els han mostrat imatges antigues en blanc i negre sobre qualsevol escena relacionada amb l'aigua i, fins i tot, els han llegit fragments de poesies i novel·les. Al llarg de la visita, els usuaris i usuàries han estat informats de l'evolució dels usos de l'aigua pública, i han pogut participar en debats sobre les experiències de vida amb l'aigua.

També han conegut altres veïnes i veïns del municipi que han participat de la visita. La història de Cornellà i la seva relació amb els usos de l'aigua que la societat ha fet al llarg dels segles XX i XXI ha centrat el contingut de la visita, que ha conclòs al Museu de les Aigües, en què s'exposa una part de ciència sobre la composició de l'aigua i una altra sobre la maquinària de vapor usada durant la primera meitat del segle XX per a la distribució de l'aigua. Podeu veure una galeria d'imatges de la visita:

Visita al Museu de les Aigües de Cornellà