Xerrada Bitbot sobre programació i robòtica al Punt Òmnia Sant Roc de Badalona

Divendres 13 de desembre porta sort! El Punt Òmnia Casal Cívic Sant Roc (Punt TIC) va impulsar en col·laboració amb el Servei d'Inclusió i Capacitació Digital de la Secretaria de Polítiques Digitals, una xerrada i taller formatiu pràctic en l'àmbit de la programació i robòtica educativa per a diferents entitats d'inclusió social del territori de Badalona Sud i per als dinamitzadors de Badalona.

El programa bitbot.cat de la Secretaria de Polítiques Digitals, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya (en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament) promou les activitats extraescolars educatives i va facilitar aquesta acció formativa.

Va ser una experiència molt positiva per tres raons principals: perquè els dinamitzadors de Punt Òmnia i Punt TIC van poder beneficiar-se de l'oportunitat de rebre una formació innovadora que necessiten i l'esperen sempre amb ànsia; perque, a més a més, els monitors i usuaris de les entitats Associació SMBN (Salut Mental Barcelonès Nord), el projecte Siklavipen Savorença de la fundació privada Pere Closa van descobrir les aplicacions educatives de la programació i de la robòtica, i el seu potencial, i finalment perquè els usuaris amb diversitat funcional i en risc d'exclusió social i digital van formar-se de manera amena en l'ús educatiu de la programació i de la robòtica, mitjançant la creació de programes senzills en Scratch i la manipulació de robots.

Les entitats i usuaris, com el dinamitzador del telecentre, van expressar els seus agraïments al formador per la direcció del taller dirigit per David de l'empresa de formació ICOFAM. Es va decidir repetir aviat aquesta experiència. Totes elles han dit que es podrien potenciar l'organització d'aquestes xerrades i accions formatives per divulgar el potencial d'aquestes eines innovadores a un gran nombre de telecentres, ja que els Punts i els seus dinamitzadors, son agents de transformació digital i social.

Més informació

Adjunts