Xerrada ‘La seva dignitat és també la meva’ al Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau

El Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau, del Prat de Llobregat, ha programat una xerrada sobre el veïnatge al municipi. A causa de les dificultats de la dinamitzadora del Punt a l’hora d’orientar laboralment els usuaris i usuàries nouvinguts, el Punt Òmnia s’ha decidit a organitzar una taula rodona sobre les oportunitats, les mancances i els reptes en l’acompanyament a la inserció sociolaboral de les persones immigrades.

El motor, segons la dinamitzadora, és la realitat viscuda al Punt en el darrer anys: des de l’estiu passat el Punt Òmnia (i l’entitat gestora) ha hagut d’assumir una xifra força superior de persones nouvingudes, a les quals no ha pogut atendre de manera íntegra, ja que són vulnerables en molts àmbits, com l’habitatge, temes legals, l’accés a sanitat i educació, l’atenció social... D’aquesta realitat sorgeix aquesta xerrada de denúncia, amb la qual el Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau vol fer visible aquesta crua realitat, així com el creixement exponencial de les persones nouvingudes al Prat de Llobregat. 

A la taula rodona hi participaran una germana carmelita experta en l’atenció a persones immigrades, una tècnica CIE de Madrid, un membre del FICAT (entitat que ofereix servei sociojurídic a la immigració) i un home del Senegal, que explicarà la seva experiència com a immigrant. El 9 de maig, a partir de les 17.30 h, als Jardins de la Pau dl Prat de Llobregat (Jardins de la Pau, s/n, 08820, el Prat de Llobregat).

El Punt vol denunciar la manca de recursos de les entitats de l'àmbit social a l'hora d'atendre a persones nouvingudes.