Xerrada sobre bullying al Punt Òmnia de Tortosa

30/06/2016 | 10:06
Imatge del taller.

El Punt Òmnia Casal de Gent Gran de Tortosa va programar aquesta passada setmana una activitat informativa dedicada a fer conèixer l'assetjament entre iguals o bullying als pares i mares d’infants que participen al Punt.

 

A partir de les converses informals d'un grup de mares, el Punt Òmnia va organitzar un taller informatiu destinat a fer que aquests adults s'informin sobre què és el bullying o assetjament entre iguals.

 

En aquest sentit, el Punt Òmnia de Tortosa va convidar una tècnica de l'Equip d'Assessorament Psicopedagògic (EAP) perquè informés els assistents a la xerrada sobre les circumstàncies en què es dóna l'assetjament, quins actors hi participen i quins protocols segueix el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per abordar aquests casos.

 

Al taller, en què hi van assistir sis mares d’infants que participen habitualment al punt, s'hi va abordar de manera formal l'assetjament entre iguals i s'hi va explicar què és aquell fenomen en què un menor d'edat perpetua una conducta de persecució física i/o psicològica contra un altre menor d'edat, generalment en centres d'ensenyament com poden ser escoles o instituts d'ensenyament secundari.

 

La tècnica de l'EAP també va informar les assistents sobre els actors implicats en un cas de bullying i va puntualitzar que, a més a més de l'agressor i l'agredit, hi ha altres personatges que afecten aquesta dinàmica agressiva, com són els seguidors i partidaris de l'agressor, els espectadors presumptament neutrals i els defensors de l'agredit.

A la xerrada, les mares assistents van poder intercanviar opinions i dubtes entre elles i amb la tècnica de l'EAP sobre la temàtica i van descobrir alguns dels tòpics més comentats entre els adults sobre assetjament entre iguals, com és que aquest fenomen és una "cosa de nens" o que "la millor defensa és un atac". Podeu consultar més informació en aquest enllaç del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Xerrada sobre bullying

taller
xerrada
bullying