Xerrada sobre l'apoderament de la dona al Punt Òmnia EMSI Martorell

26/03/2019 | 09:03

Com s’apoderen i agafen forces les dones de Martorell? El Punt Òmnia EMSI Martorell va voler donar respostes amb un col·loqui sobre l’apoderament de les dones dins del marc de les activitats programades per al Dia Internacional de les Dones, celebrat el 8 de març. La xerrada es va organitzar el 6 de març a les 10.30 h a l'auditori de la Regidoria d’Ensenyament, on està ubicat el Punt Òmnia, i va comptar amb una vintena de dones interessades per entendre els factors clau per apoderar-se.

L’acte el va presentar la responsable del SIAD de Martorell, Carme Cordón, que va explicar els orígens de les teories de l'apoderament de les dones, i algunes de les bases del feminisme a través de la seva experiència personal, ja que ella va explicar el seu propi procés d'apoderament com a dona.

Passada la presentació, es va dur a terme la taula rodona amb Rosa Grau (mare, autònoma i escriptora d’un llibre de poesia i il·lustracions durant un procés de quimioteràpia per càncer de pit), que va aportar el seu punt de vista social a la causa, com a activista al col·lectiu Feministes de Martorell; Silvia Martin (mare, psicòloga que ha treballat amb dones víctimes de violència de gènere), que va explicar la seva experiència enriquidora, i Esmeralda Patiño (mare, llicenciada en relacions internacionals i activista), que va explicar com la violència està acceptada dins de la societat actualment.

L'activitat forma part de la semana Internacional de la Dona que ha organitzat l'entitat gestora.