Èxit d’assistència a la xerrada ‘La seva dignitat és també la meva’

Més de 100 persones van assistir el 9 de maig a la xerrada “La seva dignitat és també la meva”, una taula rodona amb la participació de Roland Fosso, un jove del Camerun que va explicar la seva vivència com a persona immigrant. Fosso va oferir un testimoni en primera persona de la situació en què es troba una persona nouvinguda quan marxa del seu país i arriba, finalment, a Catalunya, i va remarcar la flagrant vulneració dels drets humans que pateixen aquestes persones al llarg de tot el procés.

D’altra banda, a la jornada —organitzada pel Centre de Promoció Social Francesc Palau, del Prat de Llobregat, i el Punt Òmnia que es troba al centre—, també hi van participar una ex-tècnica social del CIE d’Aluche (centre que es troba a Madrid) i una germana carmelita experta en l’atenció a persones immigrades.

La jornada va despertar molt interès al Prat de Llobregat, a causa del gran volum de persones que atenen els serveis socials de la zona des dels darrers anys, en situacions sense regularitzar i a les quals se’ls vulneren els drets de manera constant. La xerrada va poder posar sobre la taula les oportunitats, les mancances i els reptes en l’acompanyament a la inserció sociolaboral de les persones immigrades.

La conferència del Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau va comptar amb l'asssitència d'un centenar de persones.