Èxit de convocatòria en la I Jornada d'Òmnies Lleida

01/06/2016 | 09:06
Imatge del taller de telèfons intel·ligents.

El passat 18 de maig dos Punts Òmnia de Lleida, el Punt Òmnia Casal Cívic Lleida-A. V. Joan Carles i el Punt Òmnia Associació de Veïns Pius XII-Germanor, van coordinar-se per a la celebració de la I Jornada Òmnies Lleida, una diada que va desenvolupar-se durant tot el matí i la tarda, i que va celebrar un molt notable poder de convocatòria: va comptar amb la participació de més de 60 usuaris i usuàries.

L'activitat, organitzada amb l'objectiu d'intercanviar usuaris entre ambdós punts, promoure el treball en xarxa i implicar més i millor els usuaris i usuàries en l'activitat regular dels Òmnia, respon a una proposta de la Federació d'Associacions de Veïns d'Habitatge Social de Catalunya (FAVBIC), entitat gestora dels punts òmnia participants.

L'original iniciativa va ser clara: els punts Òmnia participants van proposar a alguns dels usuaris fer de dinamitzadors per un dia i fer, així, una I Jornada d'Òmnies Lleida participativa, compromesa amb el treball comunitari i molt amena.
La primera de les Jornades Òmnia Lleida va donar el tret de sortida a les 10 hores al Punt Òmnia Associació de Veïns Pius XII-Germanor amb un taller de pintura acrílica dirigit a la gent gran. L'activitat, de dues hores de durada, va reunir 14 usuaris (8 dones i 6 homes) de més de 60 anys que van pintar il·lustracions en blanc i negre.

Posteriorment, la primera Jornada Òmnies Lleida va comptar amb un taller de papiroflèxia, eminentment participat per dones i realitzat al Punt Òmnia Casal Cívic Lleida-A. V. Joan Carles. L'activitat, que va reunir 6 usuàries d'edats avançades i que va durar una hora, va consistir en la creació d'un punt de llibre de paper tractat i decorat a través de l'ús de diferents tècniques mecàniques.

De manera simultània, el mateix punt va acollir un taller d'edició d'imatges digitals en smartphone. Aquesta activitat, una de les principals de la primera Jornada dels Òmnia Lleida, va acollir 12 usuaris i usuàries de més de 50 anys que van poder aprendre a retocar i editar imatges pròpies des dels seus telèfons intel·ligents.

Finalment, la jornada va cloure amb un taller de dansa country i una xerrada informativa dels Mossos d'Esquadra sobre els perills i les oportunitats que ofereixen les TIC en la vida diària de les persones. Podeu veure l'àlbum de fotografies de la jornada:

I Jornada Òmnies Lleida

Jornada
jornades Òmnia