'The zone of hope': experiència immersiva contra el canvi climàtic

14/03/2018 | 11:03

La zona de l'esperança. Així ha titulat Aigües de Barcelona la primera exposició 100% immersiva de Catalunya sobre els efectes del canvi climàtic. The zone of hope és una proposta d'Aigues de Barcelona que vol sensibilitzar la població sobre què suposarà, a nivell individual, el canvi climàtic per al planeta terra.

Amb una ambientació futurista a l'estil Blade Runner, The zone of hope permet les persones visitants viure de manera experiencial alguns dels efectes derivats del canvi climàtic: un clima extrem, amb altes temperatures i inundacions, restriccions d'aliments i aigua, refugiats climàtics, i altres realitats encara llunyanes a dia d'avui.

L'exposició The zone of hope és possible gràcies a la tecnologia de realitat virtual immersive extreme, que, a través d'unes ulleres VR i un conjunt de dispositius, permet a l'usuari o usuària tenir una experiència molt realista a través de l'estimulació dels sentits de la visió, l'olfacte i el tacte. Més informació clicant en aquest enllaç.

Agbar ha organitzat aquesta exposició de Realitat Virtual per a viure en primera persona els efectes del canvi climàtic.