Comença el: dimecres 01.03.2023 de 15:30 a 17:30 Acaba: dimecres 29.03.2023 de 15:30 a 17:30
Informació pràctica
Places: 8 Ús de les tic: Sí Temàtica: Aprenentatge
Objectiu de l'activitat
Aprendre que és la realitat virtual, els conceptes fonamentals, els principis bàsics, el potencial i les limitacions actuals.
Conèixer les possibilitats que ofereix la Realitat Virtual aplicada a la millora de l’autonomia personal i la qualitat de vida de les persones.
Conèixer els diferents sistemes, maquinari i programari, utilitzats actualment en aplicacions de realitat virtual.
Aprendre a configurar i fer servir l'equip de realitat virtual de manera segura i efectiva.
Desenvolupar habilitats d'orientació espacial de les persones participants a través de les activitats VR.
Millorar les habilitats de resolució de problemes i presa de decisions de les persones participants a través de jocs VR que requereixen la resolució de desafiaments i la presa de decisions en un entorn virtual.
Treballar les activitats VR que requereixen col·laboració o comunicació amb altres persones en un entorn virtual, per ajudar a desenvolupar les habilitats socials de les persones tímides o amb dificultats socials.
Augmentar la consciència cultural de les persones participants, a través de les experiències VR: Aprendre sobre diferents cultures, tradicions i llocs de tot el món.
Millorar i desenvolupar les habilitats de concentració i l'atenció de les persones participants.
Metodologia, continguts i recursos utilitzats
Està previst que el taller sigui impartit en 5 sessions eminentment pràctiques:
1a sessió:
Introducció a la realitat virtual: començarem la primera sessió introduint el concepte de realitat virtual i els seus avantatges i desavantatges. També podríem fer una demostració bàsica d'alguna aplicació VR perquè els participants puguin experimentar com funciona.
Selecció d'equipament: és important que els participants coneguin l'equipament adequat per a l'experiència VR. En aquesta sessió ens assegurarem que els participants disposin dels dispositius necessaris, com ara ulleres VR o altres dispositius similars.
Seguretat: la seguretat és una part fonamental de l'ús de la realitat virtual, per això serà important que els participants coneguin les precaucions a prendre per a evitar lesions o altres problemes relacionats amb l'ús de la tecnologia VR.
2a sessió:
Coneixerem l'entorn virtual del dispositiu, com configurar-lo, el funcionament i farem el tutorial per tal de familiaritzar-nos amb l'entorn.
3a, 4a i 5a sessió:
Experiències VR: a partir de la tercera sessió, aprendrem a instal·lar aplicacions i començarem a explorar diferents experiències VR, seleccionant aquelles que estiguin relacionades amb els objectius d'aprenentatge del grup. Això inclou des de simulacions d'activitats de la vida real fins a jocs i altres experiències d'entreteniment.
Retroalimentació i discussió: després de cada experiència VR, serà rellevant que els participants puguin expressar les seves opinions i compartir les seves experiències. Això ens permetrà analitzar el que han après i ajustar les pròximes sessions per a millorar la seva experiència VR.
Resolució de problemes: en molts casos, els participants poden trobar problemes o dificultats a l'hora d'utilitzar la tecnologia VR. Això pot incloure problemes tècnics o dificultats per a adaptar-se a la nova tecnologia. Així doncs, serà necessari dedicar temps a la resolució de problemes durant les sessions.