Dia: dilluns 14 de novembre de 2022 de 09:00 a 13:00
Quan
Comença el: dilluns 14.11.2022 de 09:00 a 13:00 Acaba: dilluns 14.11.2022 de 09:00 a 13:00
Informació pràctica
Places: 15 Ús de les tic: Sí Temàtica: Ocupabilitat Sub-temàtica:
Objectiu de l'activitat
Un manipulador d'aliments es converteix en una de les principals defenses contra possibles intoxicacions i infeccions que puguin patir els consumidors a causa d'aliments en mal estat.
L'objectiu d'aquest curs és que els participants obtinguin els coneixements necessaris per manipular-los correctament, així com el complet domini de tots els tipus d'irregularitats, infeccions i més que es puguin presentar en aliments que es trobin contaminats.
Cadascun dels nostres participants adquireix la preparació i les eines necessàries perquè els aliments es mantinguin segurs i en bon estat en cadascun dels processos que hagin de passar fins arribar al consumidor, garantint així un producte lliure de qualsevol agent o bacteri contaminant.
En acabar el curs, els participants es convertien en professionals capaços de poder identificar si els aliments es troben contaminats o no. El contingut del nostre curs compta amb un pensum molt complet amb què els participants aprendran:
Les infeccions dorigen bacterià així com les conseqüències de consumir aliments infectats, processos en què poden ser infectats a causa del manipulador i les seves prevencions.
Coneixement dels tipus d'aliments que presenten més risc de contaminació, així com les formes de contaminació més comunes.
Els factors que tenen influència en la contaminació bacteriana, els agents de més importància en el control de creixement bacterià, prevenció d'intoxicacions.
La prevenció de les infeccions bacterianes, coneixement de les normatives de manipulació daliments.
Domini i aplicació de la forma d'emmagatzematge correcta, mètodes d'inspecció depenent del tipus de conservació, temperatura ambient o conservació en fred.
Coneixement de les normatives respecte a la neteja i higiene tant de qui manipula els aliments així com dels utensilis amb què ho fa, així com de les instal·lacions en què es trobin.
Coneixement dels punts de control així com de les zones perilloses, basant-se en el sistema d'Anàlisi de Riscos i Control de punts crítics, també conegut com a APPCC.
Metodologia, continguts i recursos utilitzats
Entrega de documentació adient. Projecció per fer més entretinguda la activitat.
Explicació i aclariment de dubtes que surgegin. I finalment un petit examen per saber si s'han assolit els continguts.