Dia Internacional de la Dona Treballadora al Punt Òmnia d'Espronceda

Imatge del mural pel dia de la dona

El dia 8 de març vam celebrar al Punt Òmnia d'Espronceda el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Com cada any, es van programar activitats i tallers per a totes les persones assistents i, juntament amb la Vocalia de la Dona d'Espronceda van desenvolupar tots aquests tallers amb molt d'èxit de públic i crítica.

Durant tot el mes de març hi ha penjats, al Casal Cívic Rogelio Soto, uns murals amb globus de paper amb opinions de la gent que ha participat en aquestes jornades, relacionades amb el tema de la igualtat laboral i social de les dones, les desigualtats de gènere i la lluita històrica de les dones treballadores al llarg del temps. Tot tipus de col·lectius han participat d'aquestes opinions (nens/es, adults, gent gran, nouvinguts/udes, autòctons/es, etc.) aportant les seves impressions sobre la importància d'aquest dia i fent palès el seu interès per aquest tema tan important encara avui en dia.

També es va fer un Cafè-tertúlia moderat per la Vocalia de la Dona d'Espronceda on es van posar sobre la taula temes tan importants com el paper de la dona al nou món laboral (castigat per la crisi); la dona en la nova societat de la comunicació moderna, i el paper social de la dona al món d'avui en dia. Finalment es va fer una gran xocolatada i es van fer pastissets autòctons del centre d'Àfrica, elaborades per l'Associació de Dones Africanes del territori. La participació, aquí sí que va ser massiva.

Al Punt Òmnia, a part de col·laborar en aquestes activitats citades anterioment, vam muntar un taller de televisió a Internet, gràcies a la col·laboració de l'Oficina Tècnica de la Xarxa Òmnia, on vam filmar com veien tots els nens/es del Punt Òmnia el Dia Internacional de la Dona Treballadora i vam passar un vídeo que havien de comentar sobre la igualtat de gènere. El projecte va ser molt engrescador i positiu, tot i que encara hem de polir molt més la part tècnica i audiovisual, que, tot i que no la controlem encara gaire, prometem millorar en un futur.

Us deixem l'enllaç al vídeo de la Junta d'Andalusia que vam fer servir per treballar el tema amb els més menuts: Vídeo "Igualtat de Gènere"

dones
streaming
taller
mural