El Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló col·labora en un projecte comunitari amb l'arxiu comarcal

El 16 de gener l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i la Regidoria de Patrimoni de la ciutat van organitzar la jornada de presentació del projecte XARXES, una iniciativa que coincideix de ple amb la línia comunitària del projecte Òmnia. Per aquest motiu, el Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló es va posar a disposició dels organitzadors i va oferir l’espai del Punt per fer-ne la presentació, i també perquè els usuaris
(especialment els que els costa més fer ús del PC) puguin tenir un suport continuat des del Punt Òmnia.

El projecte “Xarxes” és una iniciativa per a la transcripció digitalitzada dels padrons municipals antics que va començar l’any 2015 a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a través dels padrons de Sant Feliu de Llobregat i ha continuat a Torrelles de Llobregat i Corbera de Llobregat. Ara, “Xarxes” arriba a Santa Coloma de Cervelló per ajudar a donar llum a la història del municipi.


Amb una aplicació informàtica a través d’internet, que utilitza les tecnologies de visió per ordinador, es fa una primera transcripció dels padrons digitalitzats. Aquesta eina ha estat desenvolupada i provada pel Centre de Visió per Computador i el Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB, amb el suport de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. A “Xarxes”, els voluntaris poden treballar des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. No cal tenir coneixements tècnics previs, només cal ser del poble i conèixer els cognoms més freqüents. La formació és presencial però després cadascú treballa des d’on vulgui i quan vulgui. La dedicació és totalment lliure i depèn de les possibilitats de cadascú.

El projecte 'Xarxes' pretén crear una base de dades amb els padrons històrics