El Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló col·labora en un projecte comunitari amb l'arxiu comarcal

El 16 de gener l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i la Regidoria de Patrimoni de la ciutat van organitzar , una iniciativa que coincideix de ple amb la línia comunitària del projecte Òmnia. Per aquest motiu, el Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló es va posar a disposició dels organitzadors i va oferir l’espai del Punt per fer-ne la presentació, i també perquè els usuaris
(especialment els que els costa més fer ús del PC) puguin tenir un suport continuat des del Punt Òmnia.

El  és una iniciativa per a la transcripció digitalitzada dels padrons municipals antics que va començar l’any 2015 a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a través dels padrons de Sant Feliu de Llobregat i ha continuat a Torrelles de Llobregat i Corbera de Llobregat. Ara, “Xarxes” arriba a Santa Coloma de Cervelló per ajudar a donar llum a la història del municipi.

Amb una aplicació informàtica a través d’internet, que utilitza les tecnologies de visió per ordinador, es fa una primera transcripció dels padrons digitalitzats. Aquesta eina ha estat desenvolupada i provada pel Centre de Visió per Computador i el Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB, amb el suport de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. A “Xarxes”, els voluntaris poden treballar des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. No cal tenir coneixements tècnics previs, només cal ser del poble i conèixer els cognoms més freqüents. La formació és presencial però després cadascú treballa des d’on vulgui i quan vulgui. La dedicació és totalment lliure i depèn de les possibilitats de cadascú.

El projecte 'Xarxes' pretén crear una base de dades amb els padrons històrics