Festes de fi de curs als instituts del districte Sisè de Sabadell!

logotip de la xarxa òmnia

El 22 de juny va acabar el curs docent per a tots els nois i noies d’arreu de Catalunya i els instituts públics del districte Sisè de Sabadell no van ser-ne una excepció.

Durant aquest any s’ha desenvolupat al territori –i ja en van tres– el PAJJ-6 (Programa de participació activa dels joves del districte Sisè de Sabadell), adreçat als nois i noies de 3r i 4t d’ESO de dos instituts públics de la zona: l’IES Ribot i Serra i l’IES Les Termes. Hi han col·laborat tots els tècnics i tècniques del territori i també el Punt Òmnia d’Espronceda.

La implicació, tant dels tècnics com dels tutors i coordinadors pedagògics, ha estat clau per tirar endavant aquesta activitat final. Ha estat complicat treballar i organitzar a tots els nois i noies de totes les classes d’ESO –sobretot perquè s’havia de coordinar amb els dos instituts–, però finalment ha valgut molt la pena.

Les festes de fi de curs dels dos instituts van funcionar molt bé. Els alumnes van decidir què volien fer. Es van fer activitats molt maques i engrescadores. A l’IES Ribot i Serra, per exemple, van organitzar partits de futbol sala entre totes les classes de l’ESO, a més de fer un partit on només jugaven professors del centre, que va ser molt divertit. També van fer una representació del programa Tú sí que vales!, on tothom pujava a l’escenari i demostrava el que sabia fer. Els alumnes donaven el seu veredicte mostrant unes cartolines, verdes per un costat i vermelles per l’altre, que van fer per a l’ocasió. Finalment, la festa va acabar amb una discomòbil i un pica-pica on cada noi havia de portar alguna cosa per menjar.

La celebració de l’IES Les Termes també va funcionar molt bé: es va fer un lipdub molt maco on participaven tots els alumnes; es va celebrar tornejos de futbol, voleibol i bàsquet, i també altres activitats, sempre comptant amb el suport de l’AMPA d’aquest centre. La música i el pica-pica van ser també les activitats que van posar fi a la celebració.

De l’organització d’aquestes activitats n’hem extret una conclusió: tot i que encara queda molta feina per davant i que sempre hi ha aspectes per millorar, és molt important la implicació de tots els agents del territori (tècnics, centres educatius, tutors, coordinadors pedagògics, etc.). La seva col·laboració és fonamental si volem que aquest projecte continuï endavant i millori cada vegada més, sense perdre de vista el nostre objectiu: potenciar la participació i fer que els nois i noies del territori tinguin un esperit crític i ganes de canviar el seu entorn.

http://blog.xarxa-omnia.org/espronceda/files/2012/07/Festa-fi-de-curs-Ribot-i-Serra-2012-016.jpg

joves
projecte
lipdub
PAJJ-6
festes
ampa
eso
fí de curs
ies
programa
punt òmnia d'espronceda