Jornada ‘Temps de col·laboratoris: Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’

08/08/2023 | 10:08
 Jornada ‘Temps de col·laboratoris: Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’.

El passat 26 de juliol es va celebrar la jornada Temps de col·laboratoris: Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’ a Reus organitzada pel Consorci Localret, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT.

En la primera part de la sessió es van presentar les diferents institucions que lideren la prestació de serveis digitals a Catalunya. La segona part estava enfocada a presentar l'Efecte Col·laboratori i compartir casos d'èxit de projectes d'innovació social digital en el territori a escala local.

En aquest segon espai van col·laborar entitats i persones que formen part de la Xarxa Òmnia amb les presentacions:

-Acompanyem a persones vulnerables davant d’un entorn digital, a càrrec de la Sra. Núria Palau, directora del Grup Esplai Blanquerna i la Sra. Romina Llambrich, dinamitzadora del Punt Òmnia Tortosa i coordinadora de l’àmbit d’Infància i Comunitat del Grup d’Esplai Blanquerna

-Projecte VR360 Benestar emocional i sensorial per la 3a edat, a càrrec del Sr. David Gateu, agent d’innovació social i digital a VallsGenera, de l’Ajuntament de Valls.

Des del punt Òmnia de Tortosa van explicar el projecte i la manera de fer per acompanyar a persones vulnerables en l'entorn digital. Per un costat facilitant connexions a internet a famílies del programa Invulnerables, el seu repte és cap família fora de línia. El punt treballa per a la inclusió social i digital a través de l'acció comunitària. Només els cursos de capacitació digital no són suficients sinó que cal fer un treball comunitari i facilitar-ho a les persones que més ho necessiten, per tant, implicar i generar vincles en molts espais comunitaris.

El treball comunitari al territori és imprescindible per detectar les esquerdes i donar resposta a les necessitats que sorgeixen.

Des del punt Òmnia de Valls han compartit el projecte VR360, benestar emocional sensorial per a la 3a edat. Tenen l'objectiu d'aprofitar tot el potencial de la realitat virtual en favor del benestar de la gent gran i persones en situació de dependència. La importància de fer projectes que donin solucions als reptes actuals tot fent transferència de les habilitats innovadores, sempre posant en el centre a les persones dels nostres pobles i ciutats.

Per tant, la clau de l'èxit de la innovació digital és treballar col·laborativament amb la tecnologia posant la ciutadania al centre.

 

Acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat davant un entorn digital