Microcontes curts: un sant Jordi cinematogràfic, a Sabadell

El Punt Òmnia d'Espronceda, la Ludojove Margarida Bedós i l'Associació Juvenil Secunde, a Sabadell, s'han proposat posar en el punt de mira la narrativa mínima audiovisual per a la propera diada de Sant Jordi. Això és: la redacció de microcontes escrits per joves usuaris del centre i altres centres educatius de Sabadell, i que posteriorment es convertiran en curtmetratges audiovisuals.

El Punt i altres entitats organitzaran el III Festival Juvenil de Microcurts Districte 6 de Sabadell, amb el qual es treballarà amb més de 200 alumnes dels dos instituts públics de secundària de la zona (Ribot i Serra, i Termes). Tot i així, qualsevol jove del territori d’entre 12 i 30 anys pot participar en aquest projecte.

Els treballs es poden presentar enviant-los per correu a l’adreça electrònica microcontescurts6@gmail.com, o deixant-los en format digital al Punt Òmnia d'Espronceda i altres entitats organitzadores.

L'objectiu és potenciar la creació d'històries audiovisuals dels joves en totes les fases. Els dinamitzadors del Punt i la resta d'entitats, així com voluntaris del districte, donen suport durant la redacció i creació dels guions literaris i tècnics, la gravació de les imatges, i la postproducció o edició de les obres audiovisuals.

El Festival de curtmetratges es troba dins el marc de l'activitat Microcontes curts, també organitzada paral·lelament pel Punt Òmnia d'Espronceda i la resta d'entitats. L'activitat també compta amb el seu propi concurs, que ja ha celebrat la seva tercera edició durant la Castanyada del 2016. El III Concurs Juvenil de Microcontes Districte 6 de Sabadell ha congregat més de 70 microhistòries creades per joves del territori.

Ara, de cara a la diada de Sant Jordi, el Punt Òmnia i les entitats del districte es proposen seguir treballant la seva creativitat amb els microcurtmetratges. En anteriors edicions, aquest Festival de microcurtmetratges ha permès la creació de més de 150 curtmetratges i s'ha pogut aprofundir amb els joves en temes com la xenofòbia, els refugiats, l’assetjament, l’amor i la ciència ficció, entre d'altres.

El proper 23 d'abril, el bloc de la iniciativa anunciarà els guanyadors del Festival de Microcurts d'aquest any. Els joves que vulguin participar-hi tenen temps de presentar els seus microcurtmetratges fins al dia 16 d'abril.

Els treballs es poden presentar enviant-los per correu a microcontescurts6@gmail.com, o deixant-los en format digital al Punt Òmnia d'Espronceda i altres entitats organitzadores.