Prevenció del ciberassetjament a l'IES Cavall Bernat de Terrassa

El Punt Òmnia de Sant Llorenç, a Terrassa, ha sortit dels seus límits físics per impartir un taller de ciberassetjament a l’IES Cavall Bernat de Terrassa.

El passat 15 de maig de 2017, la dinamitzadora del Punt Òmnia i una voluntària han fet una hora de formació sobre ciberassetjament o ciberbullying a l’aula de 1r d’ESO de l’IES Cavall Bernat, per tractar la temàtica del ciberassetjament, que és un tipus d’assetjament entre iguals que es produeix a través d’eines TIC.

Aquesta activitat està emmarcada dins un cicle de quatre sessions que el Punt Òmnia ha dedicat a la prevenció de l'assetjament i el ciberassetjament entre el col·lectiu de joves de Terrassa. A la sessió del 15 de maig, les dinamitzadores del taller han explicat quins subtipus de ciberassetjament existeixen i han esmentat el fenomen del harassing (assetjament per bombardeig), el decieving (engany per suplantació de perfil), entre d'altres.

La sessió de prevenció amb els i les joves també ha comptat amb la projecció d'un vídeo sobre el cas real d'una noia afectada per assetjament. Finalment, els i les alumnes de l'IES han fet exercicis pràctics i un debat sobre experiències reals del ciberassetjament. Podeu veure un vídeo resum aquí: