Projectes que estem desenvolupant al Punt Òmnia d'Espronceda 2011!

Hola a tots/es,

Després de finalitzar la súper "Memòria Anual de l&;Òmnia" i de retornar a la "normalitat" de l&;espai, hem començat a posar en marxa tots els tallers de nou i portem un mes treballant amb regularitat i al 100% d&;ocupació. Tant els Tallers d&;Iniciació a la informàtica, com el Taller de Mecanografia, el Taller d&;Activitats per a nens/es també, el Taller d&;Informàtica 2.0 o l&;Hora dels Deures amb tots/es els nois/es del territori també estem desenvolupant tallers que properament ompliran altres necessitats i treballaran per a altres col·lectius amb els quals no treballem diàriament o amb assiduïtat.

Aquests tallers seran, en primer lloc, un Taller d&;Orientació Laboral i Formació per a Joves del territori, en el qual no només els ensenyarem a buscar feina i cursos de formació, redactar un bon currículum, una bona carta de presentació o inscriure&;s a ofertes formatives i laborals des de l&;ordinador de casa, sinó que, a més, treballarem "les habilitats socials" perque sàpiguen com comportar-se en una entrevista de feina, com dirigir-se a algú quan anem a buscar feina o a inscriure&;ns a un curs de formació, que és el més important a explicar del nostre currículum quan busquem feina, com hem de reaccionar a algunes preguntes que ens puguin fer, etc. A part, també intentarem fer un seguiment dels nois/es per tal de veure com van en el seu camí per obtenir un lloc de feina o un curs de formació.

Aquest projecte el posarem en marxa des del Punt Òmnia d&;Espronceda, però també amb l&;ajuda del PDC (Pla de Desenvolupament Comunitari) i el Tècnic de Civisme.net del Sector Sud de Sabadell i les Regidores d&;Educació i Joventut de l&;Ajuntament de Sabadell.

Un altre dels projectes que ja s&;està duent a terme és el "PAJJ-6" (Programa de Participació Activa dels Joves del Districte 6è de Sabadell), en el qual ja es va col·laborar l&;any passat mínimament i el qual aquest any som un dels referents tècnics del territori per a tots/es els joves.

Aquest projecte, en què col·laborem tots/es els/les tècnics/es del territori, pretén a través d&;unes dinàmiques i tallers als dos Instituts del territori (a les classes de 3r i 4t d&;ESO dels Instituts Ribot i Serra i Les Termes) i als dos Espais Joves més importants del Districte 6è de Sabadell (Plataforma de Joves del Sud i Ludojove Margarida Bedòs), potenciar l&;esperit crític dels joves, fomentar la seva participació al territori i donar a conèixer les diferents expressions relacionades amb la cultura de carrer. Des del Punt Òmnia es treballarà també, i a més, amb aquests joves perquè puguin expressar les seves idees mitjançant blocs, facebook, twitter o qualsevol altra forma d&;expressió digital. A més, també volem fer treball amb ells/es a la Plataforma Moodle i sobretot que vegin el Punt Òmnia com un espai seu també i es treguin del cap que només és per gent gran i nens petits.

Finalment, també hem començat un projecte en col·laboració amb la Ludoteca del Casal Cívic Rogelio Soto, on volem que tots els nens/es que formen part d&;aquesta entitat i que també són en la seva totalitat usuaris del Punt Òmnia, aprenguin a familiaritzar-se amb les noves tecnologies amb diferents tallers i activitats per potenciar l&;ús de les TIC entre els més petits. Des del retoc fotogràfic amb programes d’ús lliure, eines bàsiques per fer servir els processadors de textos, la cerca d&;informació en portals de cerca generals i webs especialitzades, el tractament fotogràfic bàsic o les presentacions fotogràfiques amb programes molt fàcils d&;utilitzar i aprendre; i finalment, també hi haurà temps pels jocs educatius en xarxa en portals especialitzats per això.

En fi, ja anirem explicant com van els projectes, alguns ja han començat i d’altres estan a punt de fer-ho, però sobretot espero que amb el nostre granet de sorra millorem una mica el nostre entorn i sobretot a la gent que hi viu.

Salutacions a tothom i fins aviat ;)
 

 

projecte
informàtica
mecanografia
deures