Projectes que estem desenvolupant al Punt Òmnia d'Espronceda 2011!

Hola a tots/es,

Després de finalitzar la súper "Memòria Anual de l'Òmnia" i de retornar a la "normalitat" de l'espai, hem començat a posar en marxa tots els tallers de nou i portem un mes treballant amb regularitat i al 100% d'ocupació. Tant els Tallers d'Iniciació a la informàtica, com el Taller de Mecanografia, el Taller d'Activitats per a nens/es també, el Taller d'Informàtica 2.0 o l'Hora dels Deures amb tots/es els nois/es del territori també estem desenvolupant tallers que properament ompliran altres necessitats i treballaran per a altres col·lectius amb els quals no treballem diàriament o amb assiduïtat.

Aquests tallers seran, en primer lloc, un Taller d'Orientació Laboral i Formació per a Joves del territori, en el qual no només els ensenyarem a buscar feina i cursos de formació, redactar un bon currículum, una bona carta de presentació o inscriure's a ofertes formatives i laborals des de l'ordinador de casa, sinó que, a més, treballarem "les habilitats socials" perque sàpiguen com comportar-se en una entrevista de feina, com dirigir-se a algú quan anem a buscar feina o a inscriure'ns a un curs de formació, que és el més important a explicar del nostre currículum quan busquem feina, com hem de reaccionar a algunes preguntes que ens puguin fer, etc. A part, també intentarem fer un seguiment dels nois/es per tal de veure com van en el seu camí per obtenir un lloc de feina o un curs de formació.

Aquest projecte el posarem en marxa des del Punt Òmnia d'Espronceda, però també amb l'ajuda del PDC (Pla de Desenvolupament Comunitari) i el Tècnic de Civisme.net del Sector Sud de Sabadell i les Regidores d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Sabadell.

Un altre dels projectes que ja s'està duent a terme és el "PAJJ-6" (Programa de Participació Activa dels Joves del Districte 6è de Sabadell), en el qual ja es va col·laborar l'any passat mínimament i el qual aquest any som un dels referents tècnics del territori per a tots/es els joves.

Aquest projecte, en què col·laborem tots/es els/les tècnics/es del territori, pretén a través d'unes dinàmiques i tallers als dos Instituts del territori (a les classes de 3r i 4t d'ESO dels Instituts Ribot i Serra i Les Termes) i als dos Espais Joves més importants del Districte 6è de Sabadell (Plataforma de Joves del Sud i Ludojove Margarida Bedòs), potenciar l'esperit crític dels joves, fomentar la seva participació al territori i donar a conèixer les diferents expressions relacionades amb la cultura de carrer. Des del Punt Òmnia es treballarà també, i a més, amb aquests joves perquè puguin expressar les seves idees mitjançant blocs, facebook, twitter o qualsevol altra forma d'expressió digital. A més, també volem fer treball amb ells/es a la Plataforma Moodle i sobretot que vegin el Punt Òmnia com un espai seu també i es treguin del cap que només és per gent gran i nens petits.

Finalment, també hem començat un projecte en col·laboració amb la Ludoteca del Casal Cívic Rogelio Soto, on volem que tots els nens/es que formen part d'aquesta entitat i que també són en la seva totalitat usuaris del Punt Òmnia, aprenguin a familiaritzar-se amb les noves tecnologies amb diferents tallers i activitats per potenciar l'ús de les TIC entre els més petits. Des del retoc fotogràfic amb programes d’ús lliure, eines bàsiques per fer servir els processadors de textos, la cerca d'informació en portals de cerca generals i webs especialitzades, el tractament fotogràfic bàsic o les presentacions fotogràfiques amb programes molt fàcils d'utilitzar i aprendre; i finalment, també hi haurà temps pels jocs educatius en xarxa en portals especialitzats per això.

En fi, ja anirem explicant com van els projectes, alguns ja han començat i d’altres estan a punt de fer-ho, però sobretot espero que amb el nostre granet de sorra millorem una mica el nostre entorn i sobretot a la gent que hi viu.

Salutacions a tothom i fins aviat ;)
 

 

projecte
informàtica
mecanografia
deures