Taller d'alfabetització en llengua castellana per a adults

12/12/2016 | 14:12

El Punt Òmnia Associació de Veïns Sant Llorenç, a Terrassa, ha engegat el Curs d'alfabetització en llengua castellana aquest trimestre.

Aquesta iniciativa està funcionant des de fa unes setmanes i s'ha pensat a oferir-la a tothom que sigui major d'edat i que vulgui iniciar-se en el castellà: immigrants, no-immigrants, castellans, catalans, homes, dones...

 

L'eix central que vehicula el curs és l'aprenenetatge d'una llengua que permeti a l'usuari la comunicació amb les persones de la seva comunitat, un aprenentatge que es fomenta en la participació, la cooperació i la solidaritat. Al Punt Òmnia de Sant Llorenç s'ofereix aquest curs amb la intenció, també, d'impulsar el diàleg entre les persones i enriquir, així, el sentiment de pertinença al grup i a la comunitat.

 

El curs d'alfabetització consta de dues parts ben diferenciades: a la primera, els usuaris aprenen castellà usant el programa URUK (Aprenentatge d'escriptura i lectura en castellà) amb l'ordinador, i a la segona, molt dinàmica, es treballa en petits grups per dur a terme diferents activitats d'escolta –sense fer servir l'ordinador.

 

Al Punt Òmnia de Sant Llorenç també s'hi duen a terme activitats en què es fan servir el programa Babelex en línia i les fitxes creades i proporcionades per la dinamitzadora del Punt. Aquest material complementa la formació aportada al Punt i hi dóna suport, ja que els usuaris poden treballar o repassar el temari des de casa –si ho desitgen– i ampliar, així, els coneixements o les lliçons.

adults