Usuàries del Punt Òmnia JIS-Arrels descobreixen l'Espai Social de Fabricació

22/02/2017 | 15:02
Les usuàries de "TIC entre dones" durant la visita a l'Espai Social de Fabricació

Les 10 usuàries del taller "TIC entre dones", del Punt Òmnia JIS-Arrels, han conegut de primera mà l'Espai Social de Fabricació, a L'Hospitalet de Llobregat. La visita, durant el matí del dimecres 15 de febrer, ha consistit en una introducció a la impressió 3D i un taller de disseny d'un clauer personalitzat. 

La dinamitzadora del Punt, Mila Serrano, ha organitzat la trobada juntament amb el seu company, Roberto De Petri, també dinamitzador del JIS-Arrels i un dels coordinadors de l'Espai. L'objectiu de la visita ha estat conèixer de primera mà aquesta tecnologia i perdre'n la por: "Les usuàries deien que no era una tecnologia feta per a elles, sinó per a joves".

La dinamitzadora ha afegit que la visita ha permès al grup agafar confiança i "trencar estereotips sobre l'accessibilitat" a les noves tecnologies. De fet, les usuàries s'han sorprès de la "facilitat" per dissenyar elements amb un impacte positiu en la seva vida quotidiana.

L'Espai Social de Fabricació és la primera instal·lació oberta de l'Hospitalet de Llobregat que permet aprendre sobre impressores 3D i practicar, al seu torn, el disseny i fabricació de productes propis. L'Espai organitza visites a l'aula d'impressió i tallers de disseny bàsic per a grups de totes les edats. El projecte està impulsat per la Xarxa Anadromes, conjunt d'entitats socials de L'Hospitalet de Llobregat.  

Ara, les usuàries i la dinamitzadora estan preparant una crònica de la visita pel seu nou bloc: "El caldero de la informática". Aquest col·lectiu femení ha dut a terme, anteriorment , altres activitats conjuntes relacionades amb aprendre a utilitzar i treure partit del mòbil i de les aplicacions, o amb la investigació de la presència de les dones al seu barri.

Usuàries del Punt Òmnia JIS-Arrels descobreixen l'Espai Social de Fabricació

L'Espai Social de Fabricació, a L'Hospitalet, obre les portes a conèixer, dissenyar i veure en directe com funciona la impressió 3D