X Concurs de Microcurts al Punt Òmnia d'Espronceda - Casal Cívic Rogelio Soto

Amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, el Punt Òmnia Espronceda, a Sabadell, juntament amb l'Espai Jove de la Creu de Barberà del Vallès - el Ludojove-, han realitzat, un any més, un projecte que s'enmarca dins l'àmbit comunitari amb l'objectiu de promoure l'expressió dels joves del districte.

Aquest projecte s'inicia amb l'expressió d'un microrelat, durant l'època nadalenca, on les i els joves del territori escriuen un petit text sobre la temàtica demanada i posteriorment l'envien a l'organització que s'encarrega d'avaluar cada proposta tenint en compte l'originalitat, la qualitat literària, la idoneïtat, l'estructura i la capacitat comunicativa; segons marquen les bases del concurs. A fi de ser originals i incloure eines digitals que cridin l'atenció del jovent, s'ha considerat oportú que aquesta història es pogués fer de manera gràfica, utilitzant qualsevol mètode d'expressió videogràfica. Així és com neix el concurs de microcurts.

L'activitat afavoreix recursos formatius en format de microcàpsules al jovent del districte 6è de Sabadell i ha culminat la setmana de Sant Jordi, amb l'exposició d'una obra videogràfica dels joves i les joves i un certamen on el jurat avalua in situ cada curtmetratge. A més, els i les joves poden votar quina obra videogràfica els ha agradat més.

En aquesta X edició del concurs de microcurts, s'han premiat un total de 12 joves amb un guardó fabricat amb les impressores 3D del taller de la FAVIBC. Tant els i les joves participants com l'organització del concurs de Microcontescurts estem molt agraïts per aquest petit gest!

expressió artística
microcurtmetatge
acció comunitària
joves