20/06/2017 | 09:06

El Punt Òmnia de Banyoles ha organitzat el passat 30 de maig una sessió informativa per donar a conèixer els bancs del temps. Què són? Com els podem fer servir? Gràcies a la col·laboració del Banc del Temps del Pla de l’Estany, el Punt Òmnia ha informat els participants sobre aquesta modalitat d’intercanvi de serveis propis de l’economia social i solidària.

A la sessió, dos voluntaris del banc del temps del Pla de l’Estany han explicat el funcionament del banc del temps, la manera de donar-se d’alta en aquest servei i els objectius i valors que persegueixen els bancs del temps en general: els intercanvis intergeneracionals i interculturals, la coneixença, la igualtat, la confiança i la cooperació entre persones i, finalment, el fet de donar importància a les habilitats “no professionals” dels participants.

A la xerrada informativa, el Banc del Temps del Pla de l’Estany ha pogut explicar la manera com es fan els intercanvis de serveis, quins intercanvis són possibles, de quines maneres es poden transferir hores entre usuaris i usuàries, com hi poden participar les entitats i com poden crear-ne un de propi les entitats interessades.

En la sessió, el Punt Òmnia i el Banc del Temps del Pla de l’Estany han acordat col·laborar de manera conjunta en futures ocasions per donar a conèixer els bancs del temps als participants del Punt i per oferir-los, també, un servei de suport per inscriure’s i utilitzar la pàgina web del Banc del Temps del Pla de l’Estany. Per a més informació, podeu consultar el web: bdt.entitatsplaestany.cat

Podeu veure, tot seguit, l'àlbum d'imatges de la sessió:

Banc del Temps Pla de l'Estany