Punt Òmnia Casal Cívic Barcelona - Verdum - Fundació Pare Manel

Descripció

L’Òmnia Verdum és un espai de barri dedicat a les tecnologies comunitàries i col·laboratives, i que centra la seva acció educativa en els media i els dispositius digitals com a eina de transformació social. És gestionat per la Fundació Pare Manel.

Ofereix un ventall de tallers orientats a les necessitats actuals en comunicació i cultura tecnològica, perseguint sempre una funció inclusiva i solidària, i mirant de millorar i afavorir, tant individualment com col·lectivament, la vinculació de les persones a la comunitat. Per fer-ho es treballa d’acord amb tres eixos bàsics: aprenentatge, ocupabilitat i acció comunitària.

A l’Òmnia Verdum hi poden participar persones de totes les edats (menors de 16 anys, en grups i acompanyats per adult responsable). És un servei gratuït.

 

 

Els tallers que oferim actualment són:

 

INICIACIÓ A LES TECNOLOGIES I ELS MEDIA COMUNITARIS

Taller orientat a persones de totes les edats de formació essencial en informàtica, ofimàtica, cultura tecnològica i eines de comunicació social.

Els dijous d’11:30 a 13 h

 

INFORMÀTICA 0.0

Taller de primers passos digitals enfocat als usos quotidians, per a gent que creu que no en sap.  

Els dijous de 15:30 a 17 h

 

TALLERS DE CREACIÓ DIGITAL

Les tardes de dimarts i dijous oferim formació en eines digitals i tecnologies creatives, per a tota mena de participants, amb els “Tallers de Creació Digital” (s’ofereixen 2 cursos per trimestre, en funció de les inscripcions).

Els dimarts i dijous de 17:30 a 20:30 h

 

VERDUMGRAM: TALLER DE CREACIÓ FOTOGRÀFICA

Taller pràctic de fotografia digital, per conèixer a fons les possibilitats de la fotografia amb mòbil, sense por d’introduir-nos a les tècniques de la fotografia professional. Treballarem la documentació visual i els imaginaris col·lectius del barri del Verdum a #VerdumGram.

 

LABORATORI DE VIDEO

Taller de projectes videogràfics i cultura audiovisual. Treballarem col·lectivament des de tots els nivells, sempre amb una mirada pràctica , i coneixerem les tècniques actuals de preparació, rodatge i postproducció audiovisual, amb un especial interès en portar a terme projectes de documental i animació.

 

+9B: HACKLAB DE DISSENY GRÀFIC

Taller hacklab de disseny gràfic. Aprendrem a treballar amb diferents materials i suports, tant la comunicació web i digital com les arts finals d’impressió (cartelleria, flyers, fulletons, revistes, CDs i DVDs, samarretes, etc.). Tècniques professionals i panoràmica a les eines del disseny gràfic actual. Oberts a debatre i intervenir el llenguatge visual del barri i la ciutat.

 

TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA

Taller d’expressió escrita i creació i experimentació literària. Treballarem l’expressió verbal i la seva relació amb les cultures del món, i experimentarem també la fusió de la creativitat literària, escrita i oral, amb les noves tecnologies des d’una mirada fresca i contemporània (intervenció urbana, oralitat, performance, hip hop, robòtica, ciberescriptures multimèdia i transmedia, etc.).

 

OBRADOR DE CULTURA DIGITAL COMUNITÀRIA Taller per a totes les edats de cultura general sobre la societat tecnològica i digital actual. Treballarem càpsules temàtiques de literatura, pintura, cinema, música, història, antropologia, etc., de forma col·lectiva i amb una mirada fresca, mentre aprenem a fer ús dels entorns informàtics. A través d’exercicis ràpids individuals o en grup, mirarem d’estimular el debat comunitari i el pensament crític, la memòria i l’expressió verbal, i l’ús personal i creatiu de la tecnologia aplicada a la vida quotidiana.

 

CESSIÓ D’ESPAI A ENTITATS

Cessió de l’espai, maquinari i coneixement per a entitats, grups i serveis del territori

Els divendres de 10 a 12

Altres dies segons disponibilitat de l’espai

 

ESPAI COMUNITARI

Microtallers adreçat a col·lectius, entitats o associacions dels barris de Verdum i Roquetes, orientats a adquirir la cultura tecnològica o l’aprenentatge pràctic essencial per poder portar a terme o millorar activitats concretes que afecten el funcionament habitual d’entitats, associacions i col·lectius.

Els divendres de 12 a 14 h

 

I si us inscriviu a través del projecte FIL de Formació i Inserció Laboral o el Centre Obert Muntanyès de la Fundació Pare Manel podreu participar en:

TALLER D’OCUPABILITAT :

Taller de capacitació digital per al retorn a la formació reglada i per a l’adquisició d’habilitats TIC curriculars mínimes per a desenvolupament laboral

Espai destinat als joves de projecte FIL de Formació i inserció Laboral

Els dimarts, de 11:30 a 13:30 h

Els dimecres, de 15:00 a 17:00 h

Els dijous, de 09:30 a 11:30 h

 

VERDUM CODE CLUB (TALLER)

Espai de reforç escolar a partir del desenvolupament de competències lògiques, matemàtiques i de treball cooperatiu a partir de llenguatges de programació d’ordinadors.

Fent camí cap a http://codeclubcat.org

Espai destinat a infants entre 12 i 17 anys del Centre Obert Muntanyès

Els dilluns, de 16:30 a 19:30

Els dimecres, de 16:30 a 19:30

933500915
C/ Luz Casanova 8-10
    17 dl. 18 dt. 19 dc. 20 dj. 21 dv. 22 ds. 23 dg. 24
tot el dia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Before 01
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Add to My Calendar