Punt Òmnia Casal Cívic Barcelona - Verdum - Fundació Pare Manel

Descripció

L’Òmnia Verdum és un espai de barri dedicat a les tecnologies comunitàries i col·laboratives, i que centra la seva acció educativa en els nous media, la cultura maker i els dispositius digitals com a eina de transformació social.

Aquest 2023 seguirem treballant una oferta formativa centrada en l’aprenentatge inclusiu i solidari de les tecnologies i la comunicació digital, i mirant de millorar i afavorir, tant individualment com col·lectivament, la vinculació de les persones a la comunitat. Per fer-ho es treballa d’acord amb tres eixos.

Aprenentatge: Vol garantir que totes les persones, sigui quin sigui el seu grau de coneixement de les tecnologies, tinguin un accés bàsic però ple i satisfactori a les tecnologies de l'informació i la comunicació, posant a la seva disposició un seguit de tallers formatius, generals i específics, materials i recursos, amb els que desenvolupar-se, integrar-se, participar i cooperar col·lectivament, per tal de no quedar excloses de la societat.

Ocupabilitat: Ofereix un ventall d’eines formatives, en format ràpid (càpsules i microtallers) o de més llarga durada, de capacitació efectiva en la cultura global i el medi tecnològic, centrades en la revolució digital del mercat laboral. Sempre acompanyades d’assessorament i amb un marcat enxarxament amb altres entitats o projectes d’inserció social i laboral, empreses i institucions. També assisteix i acompanya a persones en situació d’atur, amb tallers gratuïts on adquirir el conjunt d’hàbits i competències digitals bàsiques que els ajudin a no quedar exclosos del mercat laboral d’avui en dia.

Acció comunitària: consisteix a facilitar eines perquè les persones, les entitats, els grups i els col·lectius generin dinàmiques de participació, cooperació, ciutadania crítica, cohesió social i d’intercanvi. Un dels focus essencials és combatre les “fractures generacionals” davant el fet tecnològic i l’alfabetització digital, mirant sempre de treballar conjuntament una cultura compartida, reflexiva i inclusiva, facilitadora del diàleg i la participació intergeneracional.

A l’Òmnia Verdum hi poden participar persones de totes les edats (menors de 16 anys, en grups i acompanyats per adult responsable). És un servei gratuït.

ACCÉS LLIURE: ESPAI OBERT (ACCÉS LLIURE I SUPORT DIGITAL)

Aula d’acompanyament digital amb atenció personalitzada per a solucionar dubtes digitals (com ara ajuda en formalització de currículums, presentació de candidatures laborals, adquisició de rutines quotidianes en entorns informàtics i en especial en l'ús d'internet i l'accés al serveis digitals i telemàtics regulars de l'administració pública), destinada igualment a atendre els casos urgents d’acompanyament TIC i d’ajuda en tràmits digitals, enfocada sobretot a combatre als nostres barris les exclusions tecnològiques i administratives. 

Els dimarts d’11 a 14h

Aquest primer trimestre de 2023 oferim el següents tallers:

INTRODUCCIÓ ALS ORDINADORS I LES EINES DIGITALS (INFORMÀTICA 0.0)

Taller de primers passos digitals enfocat als usos quotidians, per a gent que creu que no en sap. Posarem el focus a aprendre des de zero com funcionen els ordinadors i les eines i aplicacions digitals més habituals, pensant sobretot en la nostra vida diària, en els usos domèstics i quotidians essencials avui en dia de la informàtica.

Els dimarts de 15:30 a 17h

FOTOGRAFIA (PER A GENT GRAN)

Taller pràctic de fotografia digital, des dels primers passos fins a a conèixer a fons les possibilitats de la fotografia amb mòbil. Ens aproparem a diferents formes de captar la nostra realitat quotidiana, intervenir i ser creatius a través de la fotografia, gestionar i compartir els resultats, sense por d'introduir-nos de pas a  idees i tècniques de la fotografia professional (amb càmeres professionals). Treballarem la documentació visual i els imaginaris col·lectius dels nostres barris.

Els dijous de 15:30 a 17:30 h

TALLERS DE CREACIÓ DIGITAL JOVE (OBRADOR DIGITAL DEL VERDUM DE LA FUNDACIÓ PARE MANEL)

Les tardes de dilluns, dimarts, dimecres i dijous oferim formació per a joves en eines digitals i tecnologies creatives, en una formació contínua, en un programa transversal entre el Punt Òmnia Verdum i l'Obrador Digital de la Fundació Pare Manel.

INTRODUCCIÓ AL 3D (TALLER INICIAL)

Taller enfocat a la creació 3D (disseny i impressió) des de les primeres passes i sense necessitat de coneixements previs. Connectarem l'aprenentatge gradual i progressiu en creació digital d'objectes i entorns en 3 dimensions amb la fabricació digital en general i les eines multimèdia d'avui en dia. En cada classe treballarem reptes col·lectius i donarem forma i orientació als primers projectes personals dels alumnes.

Els dijous de 18 a 20 h. 

 

FABRICACIÓ DIGITAL I CREACIÓ MULTIMÈDIA 

Taller destinat a joves, per a treballar la creativitat, les competències TIC, la socialització i el coneixement de les noves esferes tecnològiques/informàtiques de participació, però també la memòria, la imaginació, les experiències compartides, les necessitats a la vida qüotidiana i el debat col·lectiu principalment a partir de projectes de creació artística personals i col·laboratius (fotografia, video, dibuix digital, creació 3D, robòtica i programació entre d'altres).

Els dimarts de 18:00 a 20:00 h. 

 

TALLERS EN COL·LABORACIÓ (GRUPS TANCATS):

DIMECRES CULTURALS

Taller d'intervenció comunitària. amb mirada de barri per a la gent gran, amb la finalitat de conèixer l'entorn, gaudir de la cultura, compartir experiències, apropant-nos a l'ús de les noves tecnologies, fet en col·laboració entre Pla Comunitari del Verdum i el Punt Òmnia Verdum, i per a les usuàries del grup dels Dimecres Culturals. Treballem entre totes el debat cultural i l'aprenentatge digital, posant en valor les veïnes i veïns dels nostres barris, per combatre les dues escletxes, la tecnològica i la cultural, mirant de convertir-ho en un gaudi col·lectiu i un repte compartit.

Els dimecres d'11 a 14 h

MAKERS CAN CARRERAS

Explorem amb els usuaris del Centre Ocupacional per a Discapacitats Can Carreras Asproseat, i també els seus professionals, mestres i monitors, les possibilitats d’aprendre i gaudir de les noves tecnologies creatives i la fabricació digital. Des d’una mirada que vol ser fresca i innovadora, i generadora de bones pràctiques, proposem un apropament a la tecnologia i al treball en equip creatiu, desacomplexat i divertit, amb càpsules formatives de disseny i impressió 3D, robòtica, programació, tall làser, il·lustració digital, animació 2D i creació de vídeo, entre d’altres.

Els dijous de 10  a 13 h

MAKERS AREP

Explorem amb els usuaris de la Fundació AREP de Salut Mental Infantil i Juvenil, i també els seus professionals, mestres i monitors, les possibilitats d’aprendre i gaudir de les noves tecnologies creatives i la fabricació digital. Des d’una mirada que vol ser fresca i innovadora, i generadora de bones pràctiques, proposem un apropament a la tecnologia i al treball en equip creatiu, desacomplexat i divertit, amb càpsules formatives de disseny i impressió 3D, robòtica, programació, tall làser, il·lustració digital, animació 2D i creació de vídeo, entre d’altres.

Els dilluns de 17:30  a 19:30 h

677729770
C/ Luz Casanova 8-10, 08042, Barcelona
Aquest punt està gestionat per:
    14 dl. 15 dt. 16 dc. 17 dj. 18 dv. 19 ds. 20 dg. 21
tot el dia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Before 01
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16/04/2024 - 11:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17/04/2024 - 11:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Add to My Calendar