Punt Òmnia Casal Cívic Barcelona - Verdum - Fundació Pare Manel

Descripció

L’Òmnia Verdum és un espai de barri dedicat a les tecnologies comunitàries i col·laboratives, i que centra la seva acció educativa en els nous media, la cultura maker i els dispositius digitals com a eina de transformació social.

Aquest 2023 seguirem treballant una oferta formativa centrada en l’aprenentatge inclusiu i solidari de les tecnologies i la comunicació digital, i mirant de millorar i afavorir, tant individualment com col·lectivament, la vinculació de les persones a la comunitat. Per fer-ho es treballa d’acord amb tres eixos.

Aprenentatge: Vol garantir que totes les persones, sigui quin sigui el seu grau de coneixement de les tecnologies, tinguin un accés bàsic però ple i satisfactori a les tecnologies de l'informació i la comunicació, posant a la seva disposició un seguit de tallers formatius, generals i específics, materials i recursos, amb els que desenvolupar-se, integrar-se, participar i cooperar col·lectivament, per tal de no quedar excloses de la societat.

Ocupabilitat: Ofereix un ventall d’eines formatives, en format ràpid (càpsules i microtallers) o de més llarga durada, de capacitació efectiva en la cultura global i el medi tecnològic, centrades en la revolució digital del mercat laboral. Sempre acompanyades d’assessorament i amb un marcat enxarxament amb altres entitats o projectes d’inserció social i laboral, empreses i institucions. També assisteix i acompanya a persones en situació d’atur, amb tallers gratuïts on adquirir el conjunt d’hàbits i competències digitals bàsiques que els ajudin a no quedar exclosos del mercat laboral d’avui en dia.

Acció comunitària: consisteix a facilitar eines perquè les persones, les entitats, els grups i els col·lectius generin dinàmiques de participació, cooperació, ciutadania crítica, cohesió social i d’intercanvi. Un dels focus essencials és combatre les “fractures generacionals” davant el fet tecnològic i l’alfabetització digital, mirant sempre de treballar conjuntament una cultura compartida, reflexiva i inclusiva, facilitadora del diàleg i la participació intergeneracional.

A l’Òmnia Verdum hi poden participar persones de totes les edats (menors de 16 anys, en grups i acompanyats per adult responsable). És un servei gratuït.

ACCÉS LLIURE: ESPAI OBERT (ACCÉS LLIURE I SUPORT DIGITAL)

Aula d’acompanyament digital amb atenció personalitzada per a solucionar dubtes digitals (com ara ajuda en formalització de currículums, presentació de candidatures laborals, adquisició de rutines quotidianes en entorns informàtics i en especial en l'ús d'internet i l'accés al serveis digitals i telemàtics regulars de l'administració pública), destinada igualment a atendre els casos urgents d’acompanyament TIC i d’ajuda en tràmits digitals, enfocada sobretot a combatre als nostres barris les exclusions tecnològiques i administratives. 

Els dimarts d’11 a 14h

Aquest primer trimestre de 2023 oferim el següents tallers:

INTRODUCCIÓ ALS ORDINADORS I LES EINES DIGITALS (INFORMÀTICA 0.0)

Taller de primers passos digitals enfocat als usos quotidians, per a gent que creu que no en sap. Posarem el focus a aprendre des de zero com funcionen els ordinadors i les eines i aplicacions digitals més habituals, pensant sobretot en la nostra vida diària, en els usos domèstics i quotidians essencials avui en dia de la informàtica.

Els dimarts de 15:30 a 17h

FOTOGRAFIA (PER A GENT GRAN)

Taller pràctic de fotografia digital, des dels primers passos fins a a conèixer a fons les possibilitats de la fotografia amb mòbil. Ens aproparem a diferents formes de captar la nostra realitat quotidiana, intervenir i ser creatius a través de la fotografia, gestionar i compartir els resultats, sense por d'introduir-nos de pas a  idees i tècniques de la fotografia professional (amb càmeres professionals). Treballarem la documentació visual i els imaginaris col·lectius dels nostres barris.

Els dijous de 15:30 a 17:30 h

TALLERS DE CREACIÓ DIGITAL JOVE (OBRADOR DIGITAL DEL VERDUM DE LA FUNDACIÓ PARE MANEL)

Les tardes de dilluns, dimarts, dimecres i dijous oferim formació per a joves en eines digitals i tecnologies creatives, en una formació contínua, en un programa transversal entre el Punt Òmnia Verdum i l'Obrador Digital de la Fundació Pare Manel.

INTRODUCCIÓ AL 3D (TALLER INICIAL)

Taller enfocat a la creació 3D (disseny i impressió) des de les primeres passes i sense necessitat de coneixements previs. Connectarem l'aprenentatge gradual i progressiu en creació digital d'objectes i entorns en 3 dimensions amb la fabricació digital en general i les eines multimèdia d'avui en dia. En cada classe treballarem reptes col·lectius i donarem forma i orientació als primers projectes personals dels alumnes.

Els dijous de 18 a 20 h. 

 

FABRICACIÓ DIGITAL I CREACIÓ MULTIMÈDIA 

Taller destinat a joves, per a treballar la creativitat, les competències TIC, la socialització i el coneixement de les noves esferes tecnològiques/informàtiques de participació, però també la memòria, la imaginació, les experiències compartides, les necessitats a la vida qüotidiana i el debat col·lectiu principalment a partir de projectes de creació artística personals i col·laboratius (fotografia, video, dibuix digital, creació 3D, robòtica i programació entre d'altres).

Els dimarts de 18:00 a 20:00 h. 

 

TALLERS EN COL·LABORACIÓ (GRUPS TANCATS):

DIMECRES CULTURALS

Taller d'intervenció comunitària. amb mirada de barri per a la gent gran, amb la finalitat de conèixer l'entorn, gaudir de la cultura, compartir experiències, apropant-nos a l'ús de les noves tecnologies, fet en col·laboració entre Pla Comunitari del Verdum i el Punt Òmnia Verdum, i per a les usuàries del grup dels Dimecres Culturals. Treballem entre totes el debat cultural i l'aprenentatge digital, posant en valor les veïnes i veïns dels nostres barris, per combatre les dues escletxes, la tecnològica i la cultural, mirant de convertir-ho en un gaudi col·lectiu i un repte compartit.

Els dimecres d'11 a 14 h

MAKERS CAN CARRERAS

Explorem amb els usuaris del Centre Ocupacional per a Discapacitats Can Carreras Asproseat, i també els seus professionals, mestres i monitors, les possibilitats d’aprendre i gaudir de les noves tecnologies creatives i la fabricació digital. Des d’una mirada que vol ser fresca i innovadora, i generadora de bones pràctiques, proposem un apropament a la tecnologia i al treball en equip creatiu, desacomplexat i divertit, amb càpsules formatives de disseny i impressió 3D, robòtica, programació, tall làser, il·lustració digital, animació 2D i creació de vídeo, entre d’altres.

Els dijous de 10  a 13 h

MAKERS AREP

Explorem amb els usuaris de la Fundació AREP de Salut Mental Infantil i Juvenil, i també els seus professionals, mestres i monitors, les possibilitats d’aprendre i gaudir de les noves tecnologies creatives i la fabricació digital. Des d’una mirada que vol ser fresca i innovadora, i generadora de bones pràctiques, proposem un apropament a la tecnologia i al treball en equip creatiu, desacomplexat i divertit, amb càpsules formatives de disseny i impressió 3D, robòtica, programació, tall làser, il·lustració digital, animació 2D i creació de vídeo, entre d’altres.

Els dilluns de 17:30  a 19:30 h

Carrer Robert Robert davant del número 12, 08042, Barcelona
Aquest punt està gestionat per:
    17 dl. 18 dt. 19 dc. 20 dj. 21 dv. 22 ds. 23 dg. 24
tot el dia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Before 01
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
1
 
 
 
 
 
 
 
Add to My Calendar