El 25N als punts de la Xarxa Òmnia

07/12/2022 | 13:12

Durant la jornada del 25N es van dur a terme diverses activitats i accions per visibilitzar el 25N Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones als diversos punts de la Xarxa Òmnia.

Les persones dinamitzadores i les participants dels punts van treballar i commemorar plegades aquesta jornada amb activitats dins la seva programació.

A continuació presentem un recull de les activitats d'alguns dels punts de la Xarxa Òmnia:

Al punt Òmnia Camins van organitzar el taller #ÉsViolènciaOnline per a visibilitzar les violències masclistes digitals i eines detectar-les. Les TRICs són eines socials que poden convertir-se en eines d'assetjament i control per a exercir violències masclistes, principalment vers les dones i d'altres identitats sexuals i de gènere, un taller que es va compartir amb les joves.

Al punt Òmnia Gornal van donar visibilitat als problemes de violència sexista a través del programa de Ràdio amb els seus reporters i les pancartes reivindicatives i alhora han realitzat collages poètics a manera de reivindicació i cura, activitats dirigides a persones grans.

El punt Òmnia del Taval - Colectic ha participat en la Commemoració del 25N de la taula de dones del Raval del districte de Ciutat Vella de Barcelona, una acció conjunta amb motiu del 25N. El nom de l'activitat ha estat escollida entre totes les entitats, s'ha escollit Commemorem el 25N! Prou violència: No esteu soles, seguim endavant! Una activitat organitzada per dones i que es convida a totes les dones de la ciutat i a les participants de les entitats.

El punt Òmnia Casal Cívic de Tortosa amb el nom "Allibera't del pes del patriarcat: buidem les nostres motxilles" van organitzar una activitat intergeneracional on va participar gent gran, alumnat de tallers i la canalla. Una oportunitat per reflexionar, educar i compartir per desenvolupar un esperit crític davant els costums dels costums, les creences i les pràctiques socials legitimades, però que impliquen violència contra les dones.

Des del punt Òmnia Fundació Akwaba van preparar un munt d'activitats per donar la màxima difusió i visibilitat a la jornada del 25N. Primer van realitzar un taller de violències masclistes digitals per facilitar eines per combatre i denunciar les agressions de violència masclista amb el col·lectiu Mujeres Pa'lante i, en segon lloc, una masterclass de defensa personal femenina. La Yolanda, dinamitzadora del punt, ha estat l'encarregada de fer la imatge de portada de la notícia

El punt Omnia Vilallonga del Camp van elaborar un mural per penjar a l'espai i posteriorment la lectura del manifest a la porta de l'ajuntament.

El punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès van donar suport a les dones per aprendre a utilitzar aplicacions i plataformes de les xarxes socials per facilitar recursos.

Punt Òmnia Casal Cïvic Figueres - Bon Pastor participa en el projecte Brodant les Violències que el SIAD de Figueres i el SIE de l'Alt Empordà van iniciar l'any passat. Aquest projecte comunitari té com a objectiu la sensibilització de les violències masclistes a través de la tècnica del brodat.

Els diferents grups del punt Òmnia Centre Educatiu Esclat (petits, mitjans i joves) han treballat a través de les lletres de les cançons que escolten en el seu dia a dia, els conceptes de masclisme, violència de gènere i rols de gènere.

Agraïm i donem suport en aquesta jornada a tota la Xarxa Òmnia, les persones dinamitzadores i persones participants per erradicar la violència envers les dones.

 

Recull d'activitat i accions de la xarxa de punts Òmnia.