Els joves del Taller d’oficis del Punt Òmnia AV Sant Llorenç visiten el Canal Terrassa

Una quinzena de joves d’entre 9 a 12 anys del Punt Òmnia AV Sant Llorenç de Terrassa (gestionat per la FAVIBC) han visitat aquest passat 28 de gener el Canal Terrassa, el principal canal de televisió local del municipi. Els joves participen en el Taller d’oficis del Punt, que acaba d’engegar aquest 2019, amb l’objectiu d’acostar els participants al món professional des d’un punt de vista més proper i personal, i fent servir principalment les eines TIC del Punt.

Amb la intenció de crear un canal de Youtube i publicar les seves pròpies peces audiovisuals, els joves del Taller d’oficis han visitat les instal·lacions del canal de televisió i han pogut veure de prop el seu funcionament intern: quines càmeres fan servir, com funcionen, i com s’edita una gravació... Els i les joves han pogut preguntar a professionals del sector els dubtes sobre tot el procés de creació audiovisual.

El Taller d’oficis és una nova iniciativa del Punt Òmnia AV Sant Llorenç per promoure l’ocupació entre els joves d’una manera propera i amena, i que afavoreix l’ús de les TIC. A través d’entrevistes personals a professionals de diversos sectors (bombers, policies, periodistes...), els joves del Taller d’oficis es preparen els continguts de les entrevistes amb set dies d’antelació a les instal·lacions del Punt Òmnia, fent servir ordinadors, navegadors web i processadors de textos. Posteriorment, els joves entrevisten les persones i graven la sessió en vídeo per, finalment, publicar- lo al seu canal de Youtube.

Tastet d’oficis s’ha programat amb una durada de cinc sessions i, de moment, ha tingut molt bona acollida entre els joves participants. Els joves del taller també fan fotografies i prenen apunts de les entrevistes per fer publicacions a les diverses xarxes socials del Punt Òmnia.
 

Visita al Canal Terrassa

Més informació