Els punts Òmnia organitzen activitats pel Dia Internacional de les Dones

01/03/2022 | 11:03

Amb l’arribada del 8 de març, el Dia Internacional de les dones, els punts Òmnia d’arreu del territori han organitzat diverses activitats de sensibilització, debat i aprenentatge sobre la perspectiva de gènere, els feminismes i les desigualtats. Aquests espais representen una oportunitat d’aprenentatge mutu, de deconstrucció dels estereotips, d’apoderament i visibilització del paper de les dones a la societat.

A continuació podreu veure totes les activitats organitzades en el marc del 8M a la xarxa:

 

Punt Òmnia Casal Cívic Tarragona - Campclar - AV Campclar

#8MÒmnia dissenyat en 3D! (17 de febrer):

Una activitat per a visibilitzar el dia de la dona entre els infants a partir de la capacitació digital en disseny 3D.

#8MÒmnia Llacets amb missatge (21 de febrer):

Una activitat per a visibilitzar el dia de la dona entre els i les joves del casal generant teixit comunitari a partir de la capacitació digital en disseny 3D.

 

Punt Òmnia Banyoles

#8MÒmnia (7 de març):

Donar visibilitat al Dia de la Dona a partir d'activitats participatives proposades pels i les joves participants del Punt Òmnia per tal de recolzar el moviment 8M amb activitats que ajudin als i les joves a ser-ne conscients.

 

Punt Òmnia Martí Codolar

Pancartes pel #8MÒmnia

Una activitat dirigida a joves per dissenyar cartells reivindicatius amb eines com el Canva.

Més info en aquest enllaç.

 

Punt Òmnia Fundació Akwaba

Un recull d'activitats per incorporar la perspectiva de gènere, donar a conèixer altres recursos del barri, fer xarxa, reflexionar sobre el paper de la dona a la societat, visibilitzar l'opressió patriarcal i compartir experiències.

Podeu veure'n un recull aquí.

 

Punt Òmnia Centre Cívic i Cultural Eudald Graells

#8MÒmnia. No és no! (8 de març):

Una activitat per a dones per a conèixer els límits del cos amb l’Associació Reach.

 

Punt Òmnia Seu Consell Comarcal de la Segarra

Les dones de la Segarra #8MÒmnia (2 de març):

Una activitat per gent gran per tal de donar a conèixer el patrimoni històric i cultural de la comarca i reflexionar sobre el paper de la dona en el passat i a l'actualitat.

 

Punt Òmnia Servei Solidari

Mantita Fest #8MÒmnia (10 de març):

Crear un espai de debat amb diferents iniciatives entorn al Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora.

 

Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - Sant Roc

#8MÒmnia Disseny de visuals reivindicatius (15 de febrer):

Una activitat per donar visibilitat al paper fonamental de les dones en la societat, fomentar la creativitat i l'expressió de les persones participants i reivindicar l'equitat. En aquests enllaços podeu veure'n alguns exemples: dissenys visuals 1 i dissenys visuals 2.

 

Punt Òmnia Salut Alta i el Casal Cívic Salut Alta

Camí lila (1 de març): Presentació del projecte «Camí Lila. Urbanisme amb ulls de dona» a càrrec de l’ associació Llefi@net Xarxa Ciutadana.

Ens posem les ulleres violetes (1 de març):

Una activitat per identificar anuncis de feina, anuncis de televisió, refranys i acudits que siguin de caire masclista. També es farà una pancarta amb totes aquestes aportacions que es penjarà al hall del Casal.

Més informació en aquest enllaç.

Punt Òmnia Centre Educatiu Esclat - Bellvitge

#8MÒmnia -  Les veïnes compartim lectures feministes (3 de març)

Una activitat per a gent gran en col·laboració amb la biblioteca de Bellvitge en la que generar un espai de conversa entorn a les dones en motiu del dia internacional de la dona.

Més informació.

 

Punt Òmnia Raval - Colectic

#8MÒmnia (7 de març)

Una activitat en col·laboració amb la Taula Jove del Raval per apropar les veïnes del barri, promoure la convivència i la cohesió social basada en el respecte mutu, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació per raó de gènere, ètnia, origen, religió o pensament.

Més info.

 

Punt Òmnia Betsaida

8M Badalona Sud #8MÒmnia (7 de març)

El Punt Òmnia es suma a una acció comunitària amb vista al 8 de Març per crear un espai de visibilització, per fer comunitat i interrelació entre dones i fer xarxa entre recursos del territori.

 

Punt Òmnia Casal Cívic de Tortosa

# 8M Intergeneracional (7 de març)

Una activitat per crear un esperit crític davant les desigualtats entre home i dones.

 

Punt Òmnia Servei Solidari

Canviant la mirada #8MÒmnia (7 de març)

Grup de dinamització Psico Social d' Intervenció comunitària en salut (adeçat a persones grans). Espai de relació, participació i promoció de la salut física i mental per a persones grans per enfortir les seves xarxes socials i la vinculació a recursos del barri.

8M
#8MÒmnia
Creativitat, reflexió, pensament crític i TIC