Excursió a Banyoles dels punts Òmnia de Terrassa

El 17 de maig va tenir lloc la segona sortida de l’any organitzada pels punts Òmnia de Terrassa. L’excursió va ser a la ciutat de Banyoles i els seus voltants, que són d’una gran riquesa patrimonial. Banyoles és una ciutat amb caràcter que vam començar a conèixer amb una visita molt llaminera: la fàbrica de xocolates Torras. Allà vam poder veure el procés de fabricació de les xocolates sense sucre que ven l’empresa.

Acte seguit ens vam dirigir al nucli antic de la ciutat: vam fer una ruta pel barri vell, on vam poder conèixer la Pia Almoina, i vam visitar el Palau Gòtic, on hi ha el Museu Arqueològic de Banyoles. Després els carrers i places ens van guiar cap a la plaça Major, el monestir de Sant Esteve i l’Arqueta de Sant Martirià, amb les explicacions d’una simpàtica guia que ens va recordar com es conserven els diferents estils arquitectònics a causa de les diverses destruccions i reconstruccions.

Durant aquesta passejada, i amb el bon temps que ens acompanyava, vam decidir que era hora de dinar i al restaurant Les Estunes vam saciar la gana amb uns plats generosos i boníssims, tots casolans. Les visites següents, ja passades les 16.30 h, van ser les esquerdes anomenades “Les Estunes”, que de camí a l’estany es troben dins d’un bosc preciós, i el popular estany de Banyoles, on tothom va fer-se fotos, en solitari, en grup i des de les diferents perspectives que ofereix el paisatge. L’estany estava en calma i uns quants ànecs n’eren els protagonistes.

Com que sabíem que les persones farien moltes fotos durant l’excursió, vam decidir crear un concurs d’Instagram per escollir al final de la jornada una foto guanyadora que fos representativa del dia, amb les etiquetes #omniesterrassa i #xarxaomnia. El premi va ser un “multimarc de fotos” de fusta i la guanyadora del concurs va ser la Manoli Montero, del Punt Òmnia Sant Llorenç. La conclusió d’aquesta experiència? Una sortida rodona i amb un resultat més que positiu per tota la xarxa comunitària dels punts Òmnia de Terrassa, gestionats per la FAVIBC i la Fàbrica de Can Tusell, i pel teixit associatiu dels barris de Terrassa.

Visita a Banyoles dels Punts Òmnia de Terrassa

El Punt Òmnia Fàbrica de Can Tusell i el Punt Òmnia Sant Llorenç van viure una jornada comunitària marcada per la cultura i el coneixement de l'entorn.