La Jornada Òmnia és la trobada anual de tota la Xarxa Òmnia, per part de l’equip de dinamització, les entitats gestores, la DGACC, l’Oficina Tècnica i les persones col·laboradores. Un espai pel retrobament de tot el programa on compartim amb ponències, espais de participació i per fer xarxa.

El divendres 24 de febrer de 9h a 14h a l'Auditori del Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (Roc Boronat, 138).

 

Les activitats del programa de la Jornada Òmnia 2023 són:

10:00h – 11:00h Conferència i debat: La propera revolució social.

A càrrec de Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial i social, desenvolupament de negoci i cultura digital. President de la Fundació PuntCat i membre del Consell Assessor en Política Econòmica de Catalunya.

 

11:40h – 12:40h Projectes comunitaris amb la Xarxa Òmnia.

Dinamitzat per l'equip de la DGACC i es presentaran els projectes::

  • Brodant violències i microcontes de la Fundació Privada Gentis. Són dos projectes col·laboratius que teixeixen aprenentatges i vivències, sigui envers la llengua o les violències masclistes. A càrrec de Tere Gómez i Mònica Bertran.

  • Donat’+ del Casal dels Infants. Un projecte a favor de la inserció laboral de dones migrades amb càrregues familiars. A càrrec d’Elena Hereu i Iñigo Alcorta.

  • DesinfoEND de l’Associació de Persones Participants Àgora. Un projecte a favor de desenvolupar les capacitats digitals per a combatre la desinformació i promoure el pensament crític. A càrrec de: Juan Ignacio Guido.

  • Wemin de Colectic. Un projecte que aposta per dones amb l’objectiu de trencar amb el biaix de gènere en les TIC. A càrrec de Sara Borrella i Lady Pazmiño.

 

12:40h – 13:40h Juguem al Data Control Wars.

En el present bateguen múltiples futurs possibles. En el context del capitalisme de la vigilància i la creixent governança algorítmica de la societat, diversos agents s'organitzen i mobilitzen els seus recursos perquè el demà sigui el més semblant al que desitgen.

Programes com la Xarxa Òmnia treballen per un ús social de les tecnologies amb l’objectiu de perseguir una societat més justa i democràtica, on les persones tinguin un major control sobre les seves dades i les seves vides en comú. No obstant això, aquestes formes d’entendre la relació entre societat i tecnologia han de competir amb unes altres que prioritzen el benefici econòmic per sobre del de les persones, com per exemple la promoguda per les grans corporacions de Silicon Valley.

Data Control Wars fa evidents aquestes lluites per la conquesta del futur a través d’un joc experimental, on diversos actors s’enfrontaran utilitzant tecnologies i formes d’entendre i gestionar les dades per a influir en el món que viurem demà.

El joc va estar dissenyat per Becoming, amb la col·laboració de Tecnopolítica, The Influencers, Dimmons, Eticas Foundation i Colectic.

Sessió dinamitzada per l’equip de Becoming.

 

És necessari la inscripció a la Jornada Òmnia a través del formulari d'inscripcions.